LEGAAL HARDHOUT

Houtimport Best is FSC®-gecertificeerd en importeert en verkoopt veelal legaal hardhout. FSC is een organisatie die zich hard maakt voor goed bosbeheer. FSC® werd in 1993 opgericht door verschillende partijen, zoals natuur- en milieuorganisaties, boseigenaren, mensenrechtenorganisaties, vertegenwoordigers van lokale bevolkingsgroepen en bedrijven uit de bos- en houtsector.

Daarnaast geldt de term legaal hardhout voor hout dat volgens de geldende wet- en regelgeving van het land van herkomst wordt gekapt en verhandeld. Denk bijvoorbeeld aan de Europese houtverordening (EUTR) en Forest Law Enforement Governance Trade (FLEGT) regelgevingen. Deze regels zijn in het leven geroepen om de handel in illegaal hout te verminderen. Want illegale houtkap en handel in hout heeft serieuze negatieve gevolgen op sociaal, ecologisch en economisch vlak.

Het is goed om te weten dat legaal en duurzaam niet hetzelfde betekenen. Wel is het doel van duurzaam hout in principe enigszins vergelijkbaar, maar de toepassing niet. Duurzaam heeft als doel om ontbossing tegen te gaan en legaal hout heeft te maken met het gehoorzamen van de geldende wet- en regelgeving.

FSC-gecertificeerd legaal hardhout

Volgens FSC betekent goed bosbeheer het voldoen aan de hoogste eisen op sociaal, milieuvriendelijk en economisch gebied. Houtimport Best voldoet aan deze eisen en is daarom FSC-gecertificeerd. Wij importeren FSC hardhout uit de hele wereld, zoals Mahonie, Meranti, Okoumé, Ayous en Eiken. Omdat wij de import van legaal hardhout in eigen hand hebben, garanderen wij altijd hoge kwaliteit tegen een concurrerende prijs. Voor ons is het enorm belangrijk om een eerlijk en mooi product te leveren tegen een redelijke prijs. Daarvoor is communicatie met de leverancier en de klant van groot belang.

 

Legaal hardhout

Bent u een professional en werkt u alleen met legaal hardhout? Dan kunt u terecht bij Houtimport Best voor uw producten. Wij zijn groothandel in houtsoorten en plaatmaterialen. Voor meer informatie vult u eenvoudig en snel ons contactformulier in. Graag tot ziens!