MDF PLATEN GEGROND

MDF staat voor Medium Density Fireboard. Dit heeft te maken met de manier waarop het hout is verwerkt. Het hout is namelijk onder hoge druk in elkaar geperst waardoor de platen minder gevoelig zijn voor flinke temperatuurverschillen en vocht. Deze toepassing wordt voornamelijk gebruikt voor binnenshuis projecten zoals bijvoorbeeld voor meubels en interieur producten. Dit heeft mede te maken met het feit dat je deze platen goed kan verven en afwerken.

 

Verder zijn de MDF platen gegrond gemakkelijk op maat te zagen. Doordat de vezelstructuur zeer fijn is splintert het ook niet. Daarnaast is het buigzaam, maar wel een hoog breekpunt. Dit heeft dan weer te maken met de hoge druk waarop het hout in elkaar is geperst.

 

Voor MDF platen gegrond komt u naar Houtimport Best. Wij hebben een zeer breed assortiment MDF platen. We leveren aan professionals, doe-het-zelvers, instellingen en scholen. Wij hebben gegrond MDF platen direct op voorraad. Hierdoor geniet u een snelle levering. Wij leveren enkel duurzaam hout. Wij dragen dan ook het FSC®-keurmerk. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Bij Houtimport Best weet u zeker dat u kwaliteit in huis haalt. Vraag snel naar de mogelijkheden!

MDF platen gegrond: varianten

Naast MDF platen gegrond biedt Houtimport Best nog diverse varianten MDF platen. Een greep uit ons MDF assortiment:

  • MDF standaard
  • Tricoya
  • Grundierfolie
  • Waterwerend/-vast
  • Brandvertragend/FR

 

Bovendien werken wij met keurmerken, zoals MTCC/MTCS, PEFC, FSC® en nog meer. Houtimport Best heeft sinds 1960 ervaring met hardhout en plaatmaterialen. Bovendien bent u bij ons verzekerd van deskundig advies op maat!

 

Interesse?

Heeft u interesse in onze MDF platen gegrond? Wilt u meer informatie ontvangen over onze MDF platen? Neem dan contact met ons op door gebruik te maken van ons contact formulier of neem telefonisch contact met ons op. Vraag snel naar de vele mogelijkheden bij Houtimport Best!