Western Red Cedar

WESTERN RED CEDAR

Western Red Cedar, ook wel Cedar Hout genoemd, staat bekend om zijn opvallende kleurvariaties, die variëren van licht geelbruin tot rozebruin, zalmkleurig en zelfs chocoladebruin. Deze diversiteit in kleuren draagt bij aan de esthetiek van het hout en biedt ontwerpers en bouwers een grote hoeveelheid mogelijkheden voor verschillende projecten. Het is belangrijk op te merken dat deze kleurvariaties geen invloed hebben op de kwaliteit van het hout zelf.

Een ander kenmerk van Cedar hout is de karakteristieke, zoete geur die het uitstraalt. Deze geur is vaak al vanaf een afstand waarneembaar en draagt bij aan de herkenbaarheid van het hout. Naast zijn visuele aantrekkingskracht staat Red Cedar dus ook bekend om zijn kenmerkende aroma, waardoor het hout een extra dimensie van zintuiglijke ervaring toevoegt aan elk project waarin het wordt gebruikt.

 

Assortiment:

Toepassing

Western Red Cedar, van nature behorend tot een hoge duurzaamheidsklasse, is geschikt voor buitentoepassingen vanwege zijn natuurlijke weerstand tegen verval. Het is dan ook een van de meest gebruikte houtsoorten voor gevelbekleding, esthetische en functionele kwaliteiten ten volle kan benutten. Naast gevelbekleding wordt Cedar hout ook veelvuldig toegepast voor een groot aantal buitenprojecten, waaronder tuinhekken, poorten, pergola’s, sauna’s, plantenkassen en kozijnen. Het is echter belangrijk op te merken dat hoewel het hout duurzaam is, het nog steeds een zachte houtsoort is die kwetsbaar kan zijn voor harde voorwerpen. Deze eigenschappen maken Western Red Cedar een aantrekkelijke keuze voor zowel artistieke als praktische buitentoepassingen.

De eigenschappen van Cedar hout maken het een veelzijdige keuze voor verschillende toepassingen:

 

Eigenschappen:

  • Andere namen: Red Cedar, Pacific Red Cedar, Canoe Cedar, Shinglewood
  • Groeigebied: Westelijk Noord-Amerika, aangeplant in Groot-Brittannië en Nieuw- Zeeland
  • Duurzaamheid: Klasse II
  • Drogen: Snel
  • Oppervlakbewerking: Goed
  • Bewerkbaarheid: Goed, zowel met de hand als machinaal
  • Bevestiging: Goed, RVS bevestigingsmateriaal wordt aanbevolen
  • Volumieke massa: 330-370-390 kg/m3 bij 12% vochtgehalte