GEVINGERLAST MERANTI

Gevingerlast Meranti van Houtimport Best is geschikt voor veel verschillende toepassingen. Omdat Meranti een verzamelnaam is voor diverse shoreasoorten, kunnen kleur en gewicht sterk uiteen lopen. Meranti is één van de meest gebruikte houtsoorten in de timmerindustrie, door de goede eigenschappen in combinatie met de verkrijgbaarheid. Gevingerlast Meranti staat er bekend om dat het kaarsrecht is. Daarnaast is het ook nog eens van enorm goede kwaliteit. Deze houtsoort is geschikt voor kozijnen, trappen, ramen, deuren, gevelbekleding en lijstwerk.
De Meranti houtsoort bestaat uit velen verschillende soorten. Denk bijvoorbeeld aan Obar Suluk, Tembaga, Nemescu, Seraya en Meranti Bukit. De herkomst van deze houtfamilie ligt in Zuidoost Azië. Bijvoorbeeld in de tropische regenwouden van Indonesië en Maleisië. Het verspreidingsgebied is echter enorm groot. Vandaar de grote verschillen in volumegewicht en kleur.

Zeer hoogwaardig gevingerlast Meranti

Gevingerlast Meranti is een verbinding van twee stukken hout, door middel van twee in elkaar passende freesfiguren in de vorm van een vinger. Vingerlassen gebeurt vrijwel altijd in combinatie met lijm. Welke lijm er gebruikt wordt, is afhankelijk van het product. Bij Houtimport Best hebben we veel ervaring met de vingerlas techniek. 

Het gevingerlast Meranti is in principe even sterk als massief hout maar dan tegen een lagere prijs. Verder heeft vingerlassen als voordeel dat het weinig tot geen gebreken kent, er een constante hoge kwaliteit geleverd kan worden en het hout niet onder spanning staat. Dit draagt allemaal bij aan de uitstekende kwaliteit.

Daarnaast is het ook goed om te weten dat deze houtsoort goed te bewerken is met zowel machines als met handgereedschappen. 

 

KOMO-productcertificaat

Het gevingerlast Meranti van Houtimport Best kan worden vervaardigd met het KOMO-productcertificaat. Voor meer informatie over dit product, of onze andere materialen, kunt u het contactformulier invullen. Graag tot ziens in Best!