Nieuws

Nieuws overzicht

Wat zijn de meest gestelde vragen bij het bouwen met hout?

Bouwen met hout brengt vragen en onduidelijkheden met zich mee. Hieronder beantwoorden wij een aantal van de meest gestelde vragen met betrekking tot bouwen met hout.

Lees meer

Waarom thermisch verduurzaamd hout de slimme keuze is

Een opkomende ster in de wereld van duurzame bouw is thermisch verduurzaamd hout. Maar wat maakt dit materiaal zo aantrekkelijk en waarom zou je moeten kiezen voor thermisch verduurzaamd hout in jouw volgende bouwproject?

Lees meer

Prefab bouwen met hout

In de wereld van de bouw is er de afgelopen jaren een groeiende interesse in duurzaamheid en efficiëntie. Een innovatieve benadering die steeds meer aandacht krijgt, is prefab bouwen met hout.

Lees meer

De voordelen van houten kozijnen

Houten kozijnen hebben door de eeuwen heen bewezen een populaire keuze te zijn voor zowel traditionele als moderne woningen. Ondanks de andere materiaalkeuzes, blijft hout een favoriet vanwege de vele voordelen.

Lees meer

De duurzaamheidsklasse van hout

De duurzaamheidsklasse van hout is een classificatiesysteem dat aangeeft hoe lang een bepaalde houtsoort kan meegaan onder specifieke omstandigheden zonder extra beschermende maatregelen. Waarom is dit in de bouw zo belangrijk?

Lees meer

Schimmel op thermisch gemodificeerd hout, wat nu?

Schimmelvorming is een natuurlijk proces dat zwarte spikkels, vlekken en strepen in het hout kan veroorzaken. Wat kan je doen om dit op te lossen?

Lees meer

Altijd op de hoogte blijven? Schijf je in voor de nieuwsbrief!