Zachte Houtsoorten

Bij Houtimport Best, nabij Eindhoven, bieden we diverse zachte houtsoorten aan. Dit type hout komt over het algemeen van naaldbomen. Doordat naaldbomen vrij snel groeien zijn de zachte houtsoorten vaak ook relatief goedkoper dan bij de harde houtsoorten. Er zit echter wel een nadeel aan de zachte houtsoorten namelijk: Het is veel minder stevig dan de harde varianten maar dit maakt het juist weer geschikt voor andere doeleinden.

Waar je zachthout voor kan gebruiken

Het hout van de spar of de den zijn voorbeelden van zachthout. Het hout van deze bomen kan zeer goed gebruikt worden voor het maken van tuinhuisjes, schuttingen of deuren. Hardhout wordt dan weer gebruikt bij onder andere kozijnen en trappen. Het is dus erg belangrijk dat u het juiste soort hout gebruikt bij uw toepassing of constructie. Bij Houtimport Best hebben we een brede voorraad aan verschillende houtsoorten, hierdoor profiteert u te allen tijde van een snelle levering, ongeachte het product dat u kiest.

 

Thermisch verduurzamen van zachthout

Het thermisch modificeren van hout is een milieuvriendelijk proces waardoor het hout duurzamer wordt. Hierbij wordt warmte en vocht gebruikt. Het hout wordt tijdens dit proces verward en geleidelijk weer afgekoeld. De celstructuur van het hout veranderd waardoor vocht niet meer in het hout kan dringen. Schimmels vinden dus geen voedingsbodem meer en het hout kan niet meer rotten. Doordat er tijdens het thermisch modiferen alleen gebruikt wordt gemaakt van hitte en stoom is het een milieuvriendelijk proces.

 

Staat wat u zoekt er niet tussen?

Wellicht bent u opzoek naar een heel specifiek soort hout maar weet u niet welk type hout geschikt is voor uw toepassing of constructie. Neem dan vooral contact met ons op via het contactformulier of telefonisch Wij helpen u graag met de zoektocht naar het juiste product en voorzien u van een passend advies.Als u bij Houtimport Best bestelt bent u altijd verzekerd van een uitstekende kwaliteit voor de scherpste prijzen. Bekijk  ons assortiment hier.