Samenwerking met Platowood

Houtimport Best & Platowood

DUURZAAM KOZIJNHOUT VAN PLATOWOOD NU VERKRIJGBAAR BIJ HOUTIMPORT BEST

Op vrijdag 18 januari 2019 hebben Luciën Arends, directeur Houtimport Best en Bart Raymann, commercieel directeur Platowood, de overeenkomst ondertekend en daarmee is de samenwerking officieel. Vanaf heden is Houtimport Best als Preferred Dealer hét verkooppunt voor Platowood Fraké Kozijnhout. Door deze samenwerking is Platowood in staat om te voldoen aan de groeiende vraag naar duurzaam kozijnhout.

In twee dagdelen zijn werknemers van Houtimport Best opgeleid door middel van een presentatie met technische informatie over het proces en het kozijnhout. Daarnaast stond een rondleiding op het programma voor een goed begrip van het Platowood proces dat volledig in eigen beheer wordt uitgevoerd. Het met KOMO-gecertificeerde kozijnhout is de nieuwste innovatie van Platowood.

Platowood Kozijnhout is goed verwerkbaar en toepasbaar hout voor raam- en deurkozijnen. Door het unieke hydro-thermische modificatieproces (platoniseren) is het hout vormvaster en onderhoudsarmer dan andere houtsoorten. Door dit hout ook nog eens te vingerlassen én te lamineren, zorgt Platowood voor geoptimaliseerd hout in een standaardlengte van 5,90 meter. Waar kozijnen door weersinvloeden normaal gesproken eens per 5 of 6 jaar opnieuw moeten worden geschuurd en geschilderd, volstaat bij Platowood Fraké Kozijnhout een onderhoudsinterval tot wel 15 jaar. Bovendien is het hout inbraakwerend – gelijk aan Meranti , geschikt voor alle soorten hang- en sluitwerk en heeft het een uitstekende isolatiewaarde, waardoor het een interessant product is voor NOM- (Nul Op de Meter) en BENG- (Bijna Energie Neutraal Gebouw) woningen.

OVER HOUTIMPORT BEST

Als importeur van (hard)hout heeft Houtimport Best een gespecialiseerd assortiment in (hard)hout en plaatmaterialen. Sinds 1960 voorziet Houtimport Best, gelegen in de provincie Noord-Brabant, haar afnemers in Nederland van kwalitatief hoogstaande producten. Houtimport Best heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en is gecertificeerd deelnemer van FSC® en PEFC.

OVER PLATOWOOD

Platowood maakt duurzaam hout. Door het hydro-thermische modificatieproces worden de aanwezige eigenschappen in het hout versterkt, zónder chemische toevoegingen. Daarmee is het hout van Platowood de meest duurzame keuze voor onder andere kozijnen en interieurbouw.